top of page

RTL 4 | 43 minuten | 1 aflevering

Vijf jaar na de Stint

Het verhaal van de ouders

20 september 2018, een datum die bij veel mensen in het geheugen gegrift staat. Om half negen in de ochtend naderde een roze Stint de spoorwegovergang bij Station Oss-West. De bellen rinkelden, maar het voertuig met vijf kinderen aan boord minderde geen vaart en schoot onder de spoorbomen door, waar net een Intercity aan kwam. Een ongeluk met catastrofale gevolgen, vier kinderen (twee van vier jaar, één van zes en één van acht) overleefden het ongeluk niet en een elfjarig meisje en de begeleidster van de Stint raakten gewond.

 

In september is het vijf jaar geleden dat het ongeluk met de Stint in Oss plaatsvond. RTL Nieuws en Humberto Tan gingen terug naar Oss en spraken met de ouders van de overleden en gewonde kinderen. Twee gezinnen verloren een kind, één gezin verloor twee kinderen en had een gewonde dochter. Hoe gaat het nu met de ouders? Welke impact heeft dit ongeluk gehad op het gezin en hoe ga je met zulk verlies om? Zij spreken in de documentaire ‘Vijf Jaar Na De Sint: Het Verhaal Van De Ouders’ voor het eerst over de tragische gebeurtenis en over hun leven daarna. Het is een indrukwekkend verhaal over rouw en veerkracht.

 

Humberto Tan over het opnemen van de documentaire: De gesprekken met de ouders hebben intens veel indruk op mij gemaakt. Hun veerkracht, pas vijf jaar na het ongeluk, is buitengewoon bewonderenswaardig. Daardoor is dit document niet alleen een verhaal van verdriet en verlies, maar ook juist een verhaal van hoop en kracht.

 

Vijf jaar na de Stint terugkijken?

bottom of page